Heb je ooit het gevoel dat je geen controle hebt over je leven en je werk? Misschien voel je je gedomineerd door je collega’s, of overweldigd door de eisen van je werk. Of is jouw tijd buiten je werk besteed aan het verzorgen van de behoeften van andere mensen ten koste van die van jezelf?

Dit gevoel van machteloosheid kan enorm frustrerend zijn. Maar ongeacht welke persoonlijke uitdagingen je ook tegenkomt, je kunt altijd keuzes maken die je weer controle geven.

Empowerment is één van de thema’s op de dag van de kraamzorg op 13 september in Nieuwe Gein. Persoonlijk empowerment kan ook bij het uitdagende en zelfstandige beroep als kraamverzorgende een groot verschil maken. In dit artikel onderzoeken we persoonlijk empowerment in meer detail en verkennen we de hulpmiddelen en technieken die je kunt gebruiken om dit te bereiken.

“Niemand kan je minderwaardig maken zonder jouw toestemming.”– Eleanor Roosevelt

 

Wat is persoonlijke empowerment?

Persoonlijke empowerment gaat over het nemen van controle over je eigen leven en het nemen van positieve beslissingen op basis van wat jij wilt.

Het is nauw verbonden met zelfrespect en zelfvertrouwen, maar echte empowerment komt wanneer je intentie omzet in actie.

Persoonlijke empowerment betekent jezelf toestemming geven om te slagen. Maar het betekent niet “alleen gaan”. De kans is groot dat je de input, ondersteuning en begeleiding van anderen nodig hebt om je doelen te bereiken.

En in veel gevallen heb je hun toestemming ook nodig in de vorm van vertrouwen, middelen, tijd of autonomie, bijvoorbeeld.

Houd in gedachten dat ‘empowerment’ niet hetzelfde is als ‘recht’. Mensen die zich gerechtigd voelen, zijn geneigd te geloven dat voordelen en privileges automatisch naar hen toe moeten komen, terwijl mensen die werken vanuit hun kwaliteiten succes behalen door hard te werken, na te denken en samen te werken.

 

Hoe bereik je persoonlijk empowerment?

Het kan moeilijk zijn om een ​​uitweg te zien uit een situatie waarin je je niet prettig voelt. Je wilt je wanhopig sterker voelen en een grotere impact maken (bijvoorbeeld in de kraamzorg), maar hoe doe je dat?

Overweeg dit vierstappenproces voor persoonlijk empowerment:

 

1. Ken jezelf

Als je niet werkt vanuit je kwaliteiten, kan dit je zelfvertrouwen en zelfrespect ondermijnen. Je zelfbewustzijn ontwikkelen kan je helpen te begrijpen waarom jij je zo voelt en om jouw emoties en handelingen in goede banen te leiden.

Begin met het onderzoeken van de mate waarin je gelooft dat jij de baas bent over jouw eigen bestemming, of dat jouw uitkomsten worden bepaald door externe krachten, mensen of gebeurtenissen. Door dit onderscheid te begrijpen, kun je de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen empowerment en een andere mindset aannemen. Dat bevordert leren en groei.

Analyseer vervolgens jouw sterke en zwakke punten. Het opschrijven van alle dingen waar je goed in bent – en waar je geweldig in zou kunnen zijn – kan op zichzelf enorm helpen. Voortbouwen op die sterke punten en weten hoe om te gaan met je beperkingen, kunnen je vertrouwen een nog grotere boost geven.

Jezelf beter begrijpen is een kernaspect van emotionele intelligentie (EI), een essentiële vaardigheid op de werkplek. Door je EI te ontwikkelen, kun je zien hoe je emoties en gedrag de mensen om je heen beïnvloeden. Dit maakt het waarschijnlijk gemakkelijker voor je om anderen “aan boord” te krijgen om je te helpen jouw doelen te bereiken.

 

2. Identificeer je doelen

Stel de gebieden van je leven vast waar je je ongelukkig voelt, of waar je het gevoel hebt dat je overgeleverd bent aan een persoon, een organisatie of een reeks omstandigheden. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, wij kunnen je helpen deze gebieden te identificeren.

Stel jezelf de vraag of je echt gebrek aan macht hebt in deze situaties. Wees eerlijk. Ben je te bescheiden over je capaciteiten of prestaties? Of, zou je bang kunnen zijn voor succes?

Concentreer je op de gebieden die voor jou het belangrijkst zijn en die overeenkomen met jouw persoonlijke waarden. Op het werk zou je bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid willen nemen, om je expertise te vergroten, of om een ​​wijziging van jouw werkschema te vragen; bijvoorbeeld op rooster werken.

Beschrijf je doelen als SMART-doelen. Richt je vooral op het haalbaar maken ervan. Onderzoek suggereert dat je gevoel voor persoonlijke groei toeneemt wanneer je de positieve effecten van de veranderingen die je maakt, bijhoudt. Stel dus realistische doelen en maak een actieplan om ze te bereiken.

 

3. Ontwikkel je competenties

Om je sterker te voelen, kun je afhankelijk zijn van iemand anders – vaak je baas – om je macht te geven. Maar het heeft geen zin om achterover te leunen en te wachten op salarisverhoging, of om erkenning te krijgen als specialist in de kraamzorg. Je moet die kracht verdienen.

Om dit te doen, moet je mogelijk nieuwe vaardigheden leren of jouw bestaande vaardigheden opfrissen.

Herlees je SMART-doelen opnieuw en denk na over de vaardigheden of kennis die je nodig hebt. Dit kunnen persoonlijke kwaliteiten zijn, zoals tact of initiatief, communicatie en conflictoplossing; verpleegtechnische vaardigheden, zoals het leren verwijderen van een katheter; of een combinatie van alle drie.

Om te voorkomen dat je overweldigd raakt, begin klein en werk je een weg naar grotere stappen. Je kan bijvoorbeeld vaker in werkoverleggen spreken, je aanmelden voor gespecialiseerd werk op het gebied dat je interesseert of een training volgen.

 

4. Claim je plek

Je kunt het succes van je persoonlijke empowermentproces meten aan de hand van de impact die het heeft op je leven.

Als je acties je dichter bij je doelen hebben gebracht, ben je er al in geslaagd jezelf sterker te maken, en hopelijk zal je je ook sterker voelen.

Als dat niet het geval is, is er nog steeds werk aan de winkel – en dat is normaal. Persoonlijk empowerment gebeurt zelden van de ene dag op de andere. Nadat jij je eerste stappen hebt ondernomen, vraag je om feedback van jouw collega’s, mentor of vrienden en familie om je te helpen ontdekken wat je vervolgens zou kunnen doen.

Geleidelijk aan, terwijl je leert van ervaring en je aanpak verfijnt, zal je gevoel van persoonlijke kracht groeien.

 

Wil je meer tips en tricks om sterker in je schoenen te komen staan als medewerker in de geboortezorg? Vraag gratis onze oefeningen aan, wij helpen je graag.

 

 

DIANA DE KONING

 

CEO

Handle with Care Opleidingen is opgezet door Diana de Koning, afgestudeerd in de Pedagogische Wetenschappen en Klinische Kinder– en Jeugdpsychologie. Diana is CEO van Handle With Care Groep B.V. met de 2 grootste pijlers: geboortezorg en opleidingen.

 

 

Zoek jij professionele kraamzorg trainingen?

100% online of op locatie?

KCKZ geaccrediteerd!

Download nu onze opleidingsgids en lees alles over onze Opleidingen!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This