Kraamzorg na Keizersnede

& Kunstverlossing

Om herstel positief te beïnvloeden en als zorg in het ziekenhuis niet meer nodig is gaan kraamvrouwen na een opname tegenwoordig snel naar huis. Als kraamverzorgende is het daarom belangrijk dat jij na een keizersnede (sectio ceasarea) of vaginale kunstverlossing op de hoogte bent van mogelijke complicaties, klachten en interventies bij de kraamvrouw en pasgeborene. Deze training richt zich op specifieke observaties en interventies met de focus op signaleren, voorkomen, en het behandelen van complicaties. 

 

Onze kraamzorgopleidingen hebben een accreditatie bij het KCKZ

(onafhankelijke Accreditatiecommissie verbonden aan het Kenniscentrum Kraamzorg)

Inhoud van de training:

Deze training duurt 1 dag van 5 uur.

Hoe kun je adequaat handelen bij mogelijke complicaties van de kraamvrouw en de pasgeborene na een keizersnede of vaginale kunstverlossing? Hoe stem je de algehele verzorging aan het kraambed hier zo goed mogelijk op af? Wat is het verwachtte verloop van het herstel, de bijbehorende klachten en wat zijn de effecten op borstvoeding en mobiliteit?

Vaginale kunstverlossingen 
We gaan in op de indicaties voor vaginale kunstverlossingen en de verschillende vormen daarvan. Aan bod komen de verzorging van de pasgeborene met pijn, specifieke complicaties zoals subtotaal- en totaalreptuur, verwerking partus, en ontvelling caput.

En je leert om te gaan met nabloeding/hematoom, pijn, geboortetrauma, infecties, wondgenezing, communicatie en overdracht naar de verloskundige.

Tijdens en na de keizersnede
Over complicaties tijdens en na de keizersnede bij moeder en kind worden onder andere behandeld: wondgenezing, trombose, infecties, wet-Lung, spijsvertering, mictie, mobiliteit, hechting, verwerking, lactatie, pijnbehandeling, communicatie en overdracht naar de verloskundige.

 

Deze training volgen?

Meld je nu aan!

Wat krijg je nog meer:

  • Interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen
  • Vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)
  • Lesstof wordt op het werkveld aangepast
  • Inclusief lunch
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Theorie en praktijk dag, theorie toets
  • Accreditatie bij het KCKZ  

Examen/Certificering: 

Na actieve deelname ontvangt je het certificaat ‘Kraamzorg na Keizersnede & kunstverlossing’ van Handle with Care Opleidingen. Deze training duurt 4,5 tot 5 uur, KCKZ: 5 punten

Groepsgrootte:

Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.

Voor wie:

Kraamverzorgenden die zowel thuis als in de kliniek zorg verlenen aan kraamvrouwen na keizersnede (2-3 dagen post operatief) en kraamvrouwen en pasgeborenen na vaginale kunstverlossing.

Kosten: 

€110,00 p.p. incl. lunch, certificaat en alle lesmaterialen.

Voor prijsopgave voor groepen en in company training mail ons: info@hwcopleidingen.nl

Ben jij klaar voor de toekomst?

Download nu de test!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This