Heb je er als professionele kraamverzorgenden weleens over nagedacht hoe jij jezelf kunt ontwikkelen? En tegelijk iets kunt doen met jouw werkervaring? Misschien doe jij je werk als kraamverzorgende inmiddels al wat langer, en heb je veel kennis en ervaring opgedaan. Je kunt je dan specialiseren in diverse richtingen. Denk bijvoorbeeld eens aan Borstvoedingscoach of Psychiatrie in het kraambed. En er zijn meer mogelijkheden.

 

Blijvend plezier in je werk

Persoonlijke groei en ontwikkeling klinkt misschien als iets waar je buiten je werk wat aan hebt, maar het is juist essentieel op de werkvloer. Want stilstand in je persoonlijke ontwikkeling blijkt vaak negatieve gevolgen te hebben. Gebrek aan uitdaging zorgt voor desinteresse en minder plezier in je werk. En dan wordt het steeds moeilijker om op de lange termijn je werk vol te houden. Zelf blijven leren en ontwikkelen en uitdagingen aangaan, heeft een positief effect en geeft je nieuwe energie.

 

Jouw kennis en ervaring is belangrijk

Je kunt jezelf ook ontwikkelen door de kennis en ervaring die je hebt opgedaan te delen met anderen. In de rol van werkbegeleider deel je jouw kennis en ervaring terwijl je jezelf ontwikkelt als begeleider, opleider, coach en beoordelaar. Hoe mooi zou het zijn als je een mooie en belangrijke taak kunt krijgen bij het opleiden van een leerling of stagiair tot gediplomeerd kraamverzorgende?

 

Werkbegeleider Kraamzorg

Ik wil ik je daarom dit keer graag wat meer vertellen over onze training Werkbegeleider Kraamzorg. Als werkbegeleider kraamzorg ben je de directe begeleider van een leerling kraamverzorgende in de beroepspraktijk. Opleiden in de praktijk betekent dat een leerling zich ontwikkelt in het beroep door middel van al doende leren. Je helpt de leerling bij het aanleren van vaardigheden en het vormgeven van hun leerproces en beroepshouding. Aan het eind van een periode stel je vast of de geplande leerdoelen behaald zijn en de juiste competenties eigen zijn gemaakt.

 

Toetsing in de praktijksituatie is erg belangrijk geworden. Dit geeft werkbegeleiders dus een belangrijke taak. Kan jij een veilig leerklimaat scheppen? En kun je jouw begeleidingsstijl afstemmen op de leerstijl van de leerling?

 

Vaardigheden en competenties

Voor deze rol leer je in de training alles over begeleidingsvaardigheden. Een werkbegeleider ondersteunt, instrueert en coacht een leerling kraamverzorgende op de werkvloer en zorgt ervoor dat de student de noodzakelijke beroepshandelingen op het gewenste resultaat onder de knie krijgt. Jij bent als werkbegeleider de ogen en de oren van de praktijkopleider op de werkvloer.

 

Je werkt in de training werkbegeleider aan de ontwikkeling van een heel scala aan competenties die je als werkbegeleider nodig hebt. Van sociaal en communicatief vaardig zijn, methodisch werken, kunnen begeleiden en beoordelen, tot betrokkenheid creëren en kunnen inspireren.

 

De leerling kraamverzorgende

En terwijl aan je eigen vaardigheden en competenties werkt, introduceert je een leerling kraamverzorgende op de werkvloer. Je helpt de leerling bij het op- en bijstellen van een leerplan en de planning voor de praktijkleerperiode. Je draagt jouw vakkennis en vaardigheden over. En je adviseert de leerling over werktempo, werkhouding, klantcontacten en sociale vaardigheden, zonder hierbij dwingend te worden of in een leidinggevende positie te treden.

 

Je zorgt voor alle benodigde begeleiding, beoordeelt de student en legt hierover verantwoording af aan de praktijkopleider.

 

Hoe werkt de HWC training Werkbegeleider?

Dit is één van de trainingen die je ook online bij HWC Opleidingen kunt volgen. Online, dus goed te combineren met je drukke baan als kraamverzorgende. De online training heeft veel voordelen:

  • Je studeert in jouw eigen tijd en lekker thuis; dus geen files!
  • Je krijgt feedback van jouw trainer op de opdrachten aan het eind van elke module.
  • Je kunt een coaching gesprek met je trainer aanvragen.

 

Certificaat en KCKZ accreditatie

Bij de meeste modules horen opdrachten die door jouw trainer worden beoordeeld en die samen met een multiple choice eindtoets, meewegen voor het behalen van de training en je certificaat.

Na het positief afsluiten van de training ‘Werkbegeleider Kraamzorg’ ontvang je het certificaat van Handle with Care Opleidingen. De accreditatie bij het KCKZ = 14 punten

Hier vind je alles over de training werkbegeleider. Ik wens je veel werkplezier toe!

 

Diana Bakker-de Koning
HWC Opleidingen

Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, of neem eens een kijkje op onze website.

 

 

Diana de Koning

Diana de Koning

CEO

Handle with Care Opleidingen is opgezet door Diana de Koning, afgestudeerd in de Pedagogische Wetenschappen en Klinische Kinder– en Jeugdpsychologie. Diana is CEO van Handle With Care Groep B.V. met de 2 grootste pijlers: geboortezorg en opleidingen.

Zoek jij professionele kraamzorg trainingen?

100% online of op locatie?

KCKZ geaccrediteerd!

Download nu onze opleidingsgids en lees alles over onze Opleidingen!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This