geboorte trauma specialist

Opleiding Geboorte Trauma Specialist

De geboorte van een kind is niet voor elke vrouw een vreugdevolle ervaring. Integendeel, jaarlijks worden tienduizend vrouwen in Nederland getroffen door een geboortetrauma (PTSS veroorzaakt door de bevalling). Deze nog niet volledig begrepen aandoening wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd door artsen, geliefden weten vaak niet hoe ze ermee om moeten gaan. 

Daarom is het belangrijk dat kraamverzorgenden, verloskundigen, artsen, doula’s, psychologen, verpleegsters maar ook bijvoorbeeld yoga-instructeurs en hypnotherapeuten goed om kunnen gaan met vrouwen met een geboortetrauma. Deze opleiding is geschikt voor al deze beroepsgroepen en biedt zowel theoretische kennis als praktische handvatten. 


Deze opleiding volgen?

Meld je nu aan!

Voor wie?

Voor jou, als je:

 • voelt dat je het verschil wil/kan maken voor iemand die het moeilijk heeft
 • moeilijke gevoelens niet uit de weg gaat
 • jouw kennis en vaardigheden wil vergroten
 • jezelf sterk en veerkrachtig wil leren voelen terwijl je hun moeilijke gevoelens verwerkt
 • de persoon wil zijn die anderen aanbevelen, omdat je echt een verschil hebt gemaakt

 

De opleiding behandelt de volgende onderwerpen:

 

 • De EFI-connected therapy. Onze eigen methode, waarmee we een herstelgesprek voeren. We laten je zien hoe je deze eenvoudige, stressvrije techniek kunt gebruiken om overtuigingen en gevoelens uit een vorige bevalling te ontgrendelen, die nog steeds spelen in de geest van een vrouw.
 • De psychologie achter zorgverlenen vanuit compassie. Leer eenvoudige en effectieve technieken om je zorgverlening te verbeteren en je persoonlijke veerkracht op te bouwen. Zo help je vol compassie, maar blijf je zelf veilig.
 • De fenomenen angst, depressie, tokofobie (angst om te bevallen) en dwangstoornis tijdens de zwangerschap. We bekijken de impact hiervan op het gezin en laten je eenvoudige technieken zien waarmee je een vrouw helpt haar angst te verminderen, zowel prenataal als tijdens de bevalling. Je leert ook hoe je je eigen angsten kunt beheersen met ontspanning ter plaatse en hypnotische technieken.
 • Geboortetrauma binnen onze maatschappij. Vrouwen met geboortetrauma lopen tegen veel onbegrip aan. Tijdens deze training leer je hoe je ze daarmee kunt helpen en kunt zorgen dat hun omgeving zich begripvoller en ondersteunender opstelt. Hierbij hoort ook de perinatale geestelijke gezondheid van vaders.

Onze geboortezorg trainingen hebben een accreditatie bij het KCKZ.

(Onafhankelijke Accreditatiecommissie verbonden aan het Kenniscentrum Kraamzorg)

Resultaat:

 

Na deze opleiding kun jij:

 • de eenvoudige, stressvrije EFI-connected therapy toepassen bij herstelgesprekken.
 • eenvoudige en effectieve technieken inzetten om je zorgverlening te verbeteren en om je persoonlijke veerkracht op te bouwen .
 • een ​​vrouw helpen haar angst te verminderen, zowel prenataal als tijdens de bevalling.
 • als geboortetraumaspecialist jouw zorg voor nieuwe gezinnen verbeteren.
 • effectieve psychologische luistertechnieken inzetten.
 • concrete manieren implementeren voor het daadwerkelijk bereiken van vaders.

Na deze opleiding kun je daadwerkelijk een verschil maken en kun je aan de slag als zelfstandig geboortetraumaspecialist. Wanneer je jouw diploma in bezit hebt, word je uitgenodigd om lid te worden van onze exclusieve praktijkondersteuningsgroep, waar je doorlopend advies en ondersteuning voor de toekomst kunt krijgen. De cliënten die zich bij ons aanmelden zullen worden doorverwezen naar de leden van onze praktijkondersteuningsgroep.

De opleiding duurt 12 maanden en online lessen worden afgewisseld met klassikale lessen.


Deze opleiding volgen?

Meld je nu aan!

Testimonials

Ik wil je bedanken Diana, echt heel erg bedanken! Jouw cursus psychiatrie in het kraambed is echt geweldig en je laat mensen gewoon zien dat ook via e-learning alles mogelijk is! Echt geweldig, veel nieuwe inzichten en kennis opgedaan, ga zo door! Lynn

Kraamspecialist

Ik dacht dat ik wel wist wat ik moest doen en dat ik niemand nodig had om mij als professional neer te zetten, maar Diana liet mij de verschillende stappen zien en hield mij bij de les. Door in haar te investeren, had ik mijn coaching programma voor kwetsbare zwangeren binnen enkele maanden staan. Anders was het er waarschijnlijk nooit gekomen. Super bedankt! Bianca

Coach voor kwetsbare zwangeren

“Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.”

Veelgestelde vragen:

Waarom kiezen voor HWC Opleidingen? ->

HWC Opleidingen is een door het Kennis Centrum Kraamzorg erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze trainingen:
+ Wij bieden een interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen.
+ Het lesmateriaal bestaat uit een werkboeken en studieboeken en uitgebreide theorie.
+ Elke opleiding binnen Handle with Care Opleidingen wordt gegeven door ervaren trainers die zich nauw verbonden voelen met de praktijk.
+ Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten. Bij veel van onze online trainingen bieden wij jou een 1-op-1 online vragenuurtje, zodat er voldoende gelegenheid is om jouw persoonlijke vragen te bespreken.

Hoe werkt de opleiding? ->

De opleiding duurt 12 maanden en online lessen worden afgewisseld met klassikale lessen

krijg ik een diploma? ->

Na deze opleiding kan je daadwerkelijk een verschil maken en kan je aan de slag als zelfstandig geboortetrauma specialist. Wanneer je jouw diploma in bezit hebt word je uitgenodigd om lid te worden van onze exclusieve praktijk ondersteuningsgroep, waar je doorlopend advies en ondersteuning voor de toekomst kunt krijgen. De cliënten die zich bij ons aanmelden zullen worden doorverwezen naar de leden van onze praktijk ondersteuningsgroep,.

Wat zijn de kosten?

Je investering voor de opleiding tot Geboorte Trauma Specialist is € 3475,- incl. alle lesmaterialen en examens

Voor prijsopgave voor groepen en in company opleiding mail ons: info@hwcopleidingen.nl


Deze opleiding volgen?

Meld je nu aan!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

VRIENDENKORTING! Krijg 25% korting op je volgende online training naar keuze!