geboorte trauma specialist

Voor sommige vrouwen is geboorte alles behalve een vreugdevolle ervaring. In plaats daarvan was het een enorme shock voor haar hele systeem. Ze kan zich verdoofd, afgesloten, los van haar lichaam, misbruikt of zelfs verkracht voelen door de behandeling die ze van medisch personeel heeft gekregen. Ze kan heel boos zijn dat de bevalling buiten haar controle vorderde van de geplande bevalling tot de nood-sectio.

Dit betekent vaak dat mensen haar vertellen dat ze de geboorte moet vergeten en zich op de nieuwe baby moet concentreren, waardoor ze haar traumatische ervaring buitenspel zet.

Maar de herinnering aan de geboorte verdwijnt niet en daarmee begint ze de symptomen van PTSS (posttraumatische stressstoornis) te ervaren die in deze context bekend staat als geboortetrauma.

Minstens 10.000 vrouwen per jaar worden getroffen door deze slecht onbegrepen aandoening en vrouwen die aan een geboortetrauma lijden, ontvangen vaak niet de behandeling of ondersteuning die ze nodig hebben en kunnen in plaats daarvan verkeerd worden gediagnosticeerd als bijvoorbeeld postnatale depressie.

Negatieve geboorte-ervaring kan leiden tot angst voor bevalling (tokofobie) en moeilijkheden met intimiteit en seksuele problemen (vaginisme). Symptomen van geboortetrauma kunnen pas maanden na de geboorte aan de oppervlakte komen.

SYMPTOMEN VAN GEBOORTE TRAUMA EN PTSS 

 • Levendige flashbacks en nachtmerries
 • Opdringerige gedachten
 • Piekeren
 • Vermijden van situaties die herinneren aan het trauma
 • Herinneringen aan de gebeurtenis onderdrukken
 • Emotioneel afgesneden, gevoelloos of vrijstaand
 • Kan geen genegenheid uiten
 • Slaapproblemen
 • Boos en agressief
 • Extreme alertheid
 • Extreme angst
 • Paniekreactie en gemakkelijk geschrokken
 • Obsessieve angst voor het welzijn van de baby
 • Moeite met binding met de baby

Voor wie?

We zijn gespecialiseerd in het aanbieden van trainingen van hoge kwaliteit om je vaardigheden en zelfvertrouwen te verbeteren wanneer je werkt met mensen die mogelijk kampen met traumatische geboorten en psychische problemen. Of je nu een verloskundige, een kraamverzorgende, een arts, een doula, een psycholoog, een yoga-instructeur, een hypnotherapeut of een verpleegster bent, deze training is er voor jou.

We geven je niet alleen op bewijs gebaseerde informatie die je mee kunt nemen naar jouw werkplek, we geven je ook waardevolle levensvaardigheden om mee te nemen, waardoor je jouw mening over jouw werk kunt veranderen. Nergens anders zult je dergelijke andere trainingen vinden.

Als je …….

 • voelt dat je het verschil wil/kan maken voor iemand die het moeilijk heeft
 • je wil je zelfverzekerd en enthousiast voelen over wat je doet
 • jouw kennis en vaardigheden wil vergroten
 • graag werkt met moeilijke gevoelens en kijkt ernaar uit om mensen te helpen die overstuur zijn
 • jezelf sterk en veerkrachtig wil leren voelen terwijl je hun moeilijke gevoelens verwerkt
 • de persoon wil zijn die anderen aanbevelen, omdat je echt een verschil hebt gemaakt

………… dan kan deze opleiding voor jou van groot belang zijn.

 

De training behandelt de volgende onderwerpen:

 

 Wat kan je verwachten?

 • Heb je vaak te maken met een vrouw die bedroefd is over haar bevalling, maar je weet niet hoe je moet helpen, behalve dat je een geweldige luisteraar bent? Wat als je een hulpmiddel had om een ​​deel van de angst, verdriet en boosheid los te laten rond de geboorte? De EFI-connected therapy doet precies dat. We laten je zien hoe je deze eenvoudige, stressvrije techniek kunt gebruiken om overtuigingen en gevoelens uit een vorige bevalling te ontgrendelen, die nog steeds spelen in de geest van een vrouw (of een man).
 • Leer de psychologie achter zorg verlenen vanuit compassie , leer eenvoudige en effectieve technieken om je zorg verlening te verbeteren en leer technieken om je persoonlijke veerkracht op te bouwen om je te helpen vol compassie en veilig te blijven.
 • Geboorte angst en depressie nemen toe, en angst is een steeds belangrijker psychologisch probleem in de perinatale periode. We zullen het fenomeen van angst, depressie, ocd, tokofobie en meer onderzoeken tijdens de zwangerschap. We onder onderzoeken de impact hiervan op het gezin en helpen je meer zelfvertrouwen en bewustzijn te hebben wanneer je met gezinnen praat. We laten je eenvoudige en effectieve technieken zien om een ​​vrouw te helpen haar angst te verminderen, zowel prenataal als tijdens de bevalling. Je leert ook hoe je je eigen angsten kunt beheersen met ontspanning ter plaatse en hypnotische technieken.
 • Ben je bezorgd over het werken met mensen met psychische problemen? Weet je niet zeker hoe je hier mee om moet gaan? Bezorgd over het openen van een put of het verkeerde zeggen? Leer hoe je als geboortetrauma specialist jouw zorg voor nieuwe gezinnen kunt verbeteren. Leer meer over de meest voorkomende perinatale psychische problemen, hoe de maatschappij de zaken erger maakt en wat jij kunt doen om te helpen. Leer effectieve psychologische luisteringstechnieken, waaronder baanbrekende psychologie, zoals hoe je het placebo-effect kunt activeren, zodat je vertrouwen kunt hebben in jouw werk met geestelijke gezondheidsproblemen.
 • De perinatale geestelijke gezondheid van vaders: als je met nieuwe ouders werkt, ben je je waarschijnlijk al bewust van het belang van het opnemen van vaders in alle perinatale zorg en ondersteuning die je biedt. Misschien worstel je echter met het vinden van concrete manieren om te implementeren van wat je weet dat zo belangrijk is. Tijdens de opleiding gaan we onderzoeken hoe we mannen daadwerkelijk kunnen bereiken. Is de psychologie van mannen anders dan die van vrouwen? Vragen we dezelfde vragen? Hebben mannen dezelfde input nodig als vrouwen? Vergroot jouw bewustzijn van postnatale depressie van de vader, geboortetrauma en suïcidaliteit en bouw jouw zelfvertrouwen en vaardigheden op bij het betrekken van vaders.

Onze geboortezorgopleidingen hebben een accreditatie bij het KCKZ.

(Onafhankelijke Accreditatiecommissie verbonden aan het Kenniscentrum Kraamzorg)

Resultaat:

 

Na deze opleiding kun jij:

 • de eenvoudige, stressvrije EFI-connected therapy techniek gebruiken om overtuigingen en gevoelens uit een vorige bevalling te ontgrendelen, die nog steeds spelen in de geest van een vrouw (of een man).
 • eenvoudige en effectieve technieken inzetten om je zorg verlening te verbeteren en om je persoonlijke veerkracht op te bouwen om je te helpen vol compassie en veilig te blijven.
 • een ​​vrouw thelpen haar angst te verminderen, zowel prenataal als tijdens de bevalling. Je leert ook hoe je je eigen angsten kunt beheersen met ontspanning ter plaatse en hypnotische technieken.
 • als geboortetrauma specialist jouw zorg voor nieuwe gezinnen verbeteren. Je weet meer over de meest voorkomende perinatale psychische problemen, hoe de maatschappij de zaken erger maakt en wat jij kunt doen om te helpen.
 • effectieve psychologische luisteringstechnieken inzetten, waaronder baanbrekende psychologie zoals hoe je het placebo-effect kunt activeren, zodat je vertrouwen kunt hebben in jouw werk met geestelijke gezondheidsproblemen.
 • concrete manieren implementeren voor het daadwerkelijk bereiken van vaders. Je vergroot jouw bewustzijn van postnatale depressie van de vader, geboortetrauma en suïcidaliteit en bouw jouw zelfvertrouwen en vaardigheden op bij het betrekken van vaders.

Na deze opleiding kan je daadwerkelijk een verschil maken en kan je aan de slag als zelfstandig geboortetrauma specialist. Wanneer je jouw diploma in bezit hebt word je uitgenodigd om lid te worden van onze exclusieve praktijk ondersteuningsgroep, waar je doorlopend advies en ondersteuning voor de toekomst kunt krijgen. De cliënten die zich bij ons aanmelden zullen worden doorverwezen naar de leden van onze praktijk ondersteuningsgroep.

De training duurt 12 maanden en online lessen worden afgewisseld met klassikale lessen.


Deze opleiding volgen?

Meld je nu aan!

Testimonials

Ik wil je bedanken Diana, echt heel erg bedanken! Jouw cursus psychiatrie in het kraambed is echt geweldig en je laat mensen gewoon zien dat ook via e-learning alles mogelijk is! Echt geweldig, veel nieuwe inzichten en kennis opgedaan, ga zo door! Lynn

Kraamspecialist

Ik dacht dat ik wel wist wat ik moest doen en dat ik niemand nodig had om mij als professional neer te zetten, maar Diana liet mij de verschillende stappen zien en hield mij bij de les. Door in haar te investeren, had ik mijn coaching programma voor kwetsbare zwangeren binnen enkele maanden staan. Anders was het er waarschijnlijk nooit gekomen. Super bedankt! Bianca

Coach voor kwetsbare zwangeren

Na opleidingen te hebben gevolgd en gewerkt te hebben in de geboortezorg en de GGZ, viel mij op dat veel van de problemen die mensen op latere leeftijd ondervinden, hun oorsprong hebben in de eerste levensjaren van een kind, of zelfs al perinataal ontstaan zijn.

Tijdens verdere studies en onderzoek merkte ik dat hier nog weinig over bekend is en dat hier veel meer mee gedaan kan worden.

Ik ben mezelf gaan bijscholen op mijn vaardigheden als trainer/coach, om niet alleen ouders maar vooral de professionals in de geboortezorg meer kennis en handvaten aan te reiken om een zwangere en een moeder zo goed mogelijk te kunnen begeleiden zodat zij in staat is om een gezond kind te bouwen. Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.

“Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.”

Met Handle With Care Geboortezorg heb ik mijn kennis kunnen uitdragen aan een team van goed opgeleide en betrokken kraamverzorgenden, en heb ik zelf een schat aan nieuwe kennis en ervaring opgedaan. Zo kreeg ik de mogelijkheid om meer te bieden dan het hoogstnoodzakelijke, zodat we elk gezin en elk nieuw geboren kindje een duwtje kunnen geven in de richting van een mooie toekomst.

Handle With Care Opleidingen was een logische vervolgstap en aanvulling hierop. Door kraamverzorgenden een platform te bieden waar zij terecht kunnen voor gedegen opleiding en specialisaties bieden wij deze professionals de beste begeleiding voor de belangrijke en buitengewoon verantwoordelijke rol die zij spelen bij de begeleiding vaan (aanstaande) moeders en kind. Om het vak optimaal uit te oefenen speelt het bijhouden en vergroten van inhoudelijke kennis een grote rol.

Diana Bakker – de Koning – oprichter en trainer van Handle With Care Opleidingen

Testimonials

“Nadat ik slechte ervaringen met bijscholingen en opleiders heb gehad, was ik er helemaal klaar mee. HWC Opleidingen, heeft een heel andere aanpak, dan wat ik gewend ben van opleiders, maar het resultaat is zo goed, duidelijk en uitgebreid dat je geen andere opleider meer nodig hebt.” Tim

Begeleider probleem jongeren en tienermoeders

Veelgestelde vragen:

Waarom kiezen voor HWC Opleidingen? ->

HWC Opleidingen is een door het Kennis Centrum Kraamzorg erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze trainingen:
+ Wij bieden een interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen.
+ Het lesmateriaal bestaat uit een werkboeken en studieboeken en uitgebreide theorie.
+ Elke opleiding binnen Handle with Care Opleidingen wordt gegeven door ervaren trainers die zich nauw verbonden voelen met de praktijk.
+ Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten. Bij veel van onze online trainingen bieden wij jou een 1-op-1 online vragenuurtje, zodat er voldoende gelegenheid is om jouw persoonlijke vragen te bespreken.

Hoe werkt de training? ->

De training duurt 12 maanden en online lessen worden afgewisseld met klassikale lessen

krijg ik een diploma? ->

Na deze opleiding kan je daadwerkelijk een verschil maken en kan je aan de slag als zelfstandig geboortetrauma specialist. Wanneer je jouw diploma in bezit hebt word je uitgenodigd om lid te worden van onze exclusieve praktijk ondersteuningsgroep, waar je doorlopend advies en ondersteuning voor de toekomst kunt krijgen. De cliënten die zich bij ons aanmelden zullen worden doorverwezen naar de leden van onze praktijk ondersteuningsgroep,.

Wat zijn de kosten?

Je investering voor de opleiding tot Geboorte Trauma Specialist is € 3475,- incl. alle lesmaterialen en examens

Voor prijsopgave voor groepen en in company training mail ons: info@hwcopleidingen.nl


Deze opleiding volgen?

Meld je nu aan!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This