EHBO spoedcursus

Met een EHBO examen bij HWC Opleidingen voldoe je aan de strengste Europese wetgeving. Handle With Care Opleidingen is erkend door NIKTA als exameninstituut voor het afnemen van Acute Zorg examens. NIKTA is sinds 2003 de grootste certificatie-instelling van Nederland die persoonscertificaten Acute Zorg (EHBO) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO/IEC 17024.

Inhoud van de training:

 

– Interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen

– Vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

– Lesstof wordt op het werkveld aangepast

– Inclusief lunch

– Goede prijs-kwaliteitsverhouding

– Theorie en praktijk dag, theorie toets, aanvraag EFR pas

– Accreditatie bij het KCKZ

De indeling van de cursus is als volgt:

Lesdag 1: vitale functies, stoornissen in het bewustzijn en ademhaling (reanimatie + AED), ernstige bloedingen, plaatselijk letsel, verbanden.

Lesdag 2: warmteletsels, koude letsels, elektriciteitsletsels, vergiftigingen en menselijk lichaam, Verbandleer en kleine ongevallen.

Lesdag 3: herhalingsoefeningen. Afsluiting: praktijkexamen.

De lesdag duurt normaal gesproken van 9:00 tot 16:30 uur met een half uur lunchpauze. Voor groepen zijn er ook andere mogelijkheden.

Wij maken gebruik van een Lotus-slachtoffer bij onze opleiding, dit is iemand die letsels en ziektebeelden op een realistische manier kan uitbeelden en waarbij de hulpverlener dus eerste hulp gaat verlenen aan een “echt slachtoffer”.

 

Deze training volgen?

Meld je nu aan!

Examen/Certificering 

Na afloop van lesdag 3 (vanaf 13:00 uur) vindt het praktijkexamen plaats. Hierbij wordt voornamelijk getoetst op vaardigheden, maar er worden ook theorievragen gesteld uit het oranje kruis boekje. De beoordeling vindt plaats door een onafhankelijke examen commissie.

Indien de cursist het examen succesvol afrond, ontvangt deze binnen 4 weken het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis . Dit diploma heeft een geldigheid van 2 jaar. Indien de cursist kiest voor de opleiding zonder diploma van oranje kruis, zal de cursist het certificaat Eerste Hulp van Handle With Care ontvangen.

Herhaling 

Na het behalen van het diploma, kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse herhaling Eerste Hulp (1 dag) om de kennis en vaardigheden bij te houden en op te frissen. Na het volgen van 2 herhalingsdagen binnen 2 jaar, wordt het diploma Eerste Hulp weer met 2 jaar verlengd.

Wij maken een planning en nodigen onze cursisten automatisch (vrijblijvend) uit voor de herhaling Eerste Hulp. Wij houden de geldigheid van het diploma van onze cursisten in de gaten!

Groepsgrootte 

Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.

Voor Wie 

Iedereen die geschoold en geoefend wil worden in het verlenen van eerste hulp (voor thuis of op het werk). De casussen worden op het werkveld afgestemd.

Kosten

€ 205,00 per cursist per open inschrijving (inclusief btw).

In de cursusprijs zijn alle kosten inbegrepen, zoals:

  • het oranje kruis boekje (de officiële handleiding voor jeugd eerste hulp)

  • gebruik van instructiemateriaal

  • inzet ervaren gecertificeerde instructeur

  • inzet van een Lotus-slachtoffer ter uitbeelding van letsels en ziektebeelden

  • examen- en certificeringskosten van Oranje Kruis.

Voor particulieren wordt de opleiding vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of dit ook bij u het geval is.

Voor prijsopgave voor groepen en in company training mail ons: info@hwcopleidingen.nl

Ben jij klaar voor de toekomst?

Download nu de test!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This