communiceren met baby’s

communiceren met baby’s

Het is niet altijd even makkelijk, communiceren met baby’s. Ze praten immers nog niet! Soms is het voor ouders behoorlijk frustrerend een ongelukkig huilend kind te zien maar geen flauw idee te hebben wat er aan de hand is. Maar als je een tijdje naar een kindje kijkt merk je dat hij je toch een heleboel duidelijk kan maken. Met lichaamstaal en met geluidjes. En dat is verre van eenrichtingsverkeer. Jij reageert natuurlijk op de baby, als hij huilt pak je hem misschien op, lacht hij dan lach je terug. En je zult merken dat je baby al heel snel gaat reageren op hoe jij doet. Je hebt bijna geen woorden meer nodig!!

Omdat baby’s nog niet kunnen praten, gebruiken ze hun gezichtje, armpjes, beentjes, ademhaling en stem om zich uit te drukken. Een baby luistert niet naar woorden, maar reageert wel op de manier waarop die worden uitgesproken. Zo praten baby’s voortdurend met ons, zonder woorden.

De glimlach en mimiek zijn aangeboren, zelfs blinde kinderen die hun moeder nooit hebben zien glimlachen gaan na een week of 4 vanzelf lachen. En boosheid, angst, verdriet en andere gezichtsuitdrukkingen zijn ook over de hele wereld gelijk. Maar er bestaat ook lichaamstaal die wordt aangeleerd, soms al op heel jonge leeftijd. Zo leert je baby bijvoorbeeld wat het effect is van zijn gehuil of gelach en zal dit daardoor meer of juist minder gaan doen.

Deze training gaat hier dieper op in en bevordert de relatie tussen ouders en kind vanaf de conceptie. Door het belang van communiceren mee te nemen in het benaderen van problemen en uitdagingen in de geboortezorg, kunnen we hulpverlening veel effectiever inzetten.

Communiceren met baby’s is een startpunt en een waardevolle benaderingswijze voor ondersteuning, begeleiding en/of behandeling van kind en ouders.

Voor wie?

Iedereen die met baby’s werkt, of geïnteresseerd is in het gedrag van baby’s.

De training behandelt de volgende onderwerpen:

 

Tijdens de scholing Communiceren met baby’s ontdekt je de vele vormen van communiceren die een baby neerzet.

De 6 manieren van “aanwezig” zijn, lichaamshouding/taal

  • Inleiding in de ontwikkelingspsychologie
  • Lichaamstaal van een baby
  • Aangeboren en aangeleerde lichaamstaal

Behoefte-huilen versus trauma-huilen. (wat bedoelt de baby met huilen?)

  • Huilen
  • Contact maken met een baby

“Spreken” met baby’s.

  • Communiceren met baby’s
  • Baby gebaren
  • Babytaal
  • Babymassage

 

Deze training duurt 3 dagen van 7 uur of 6 dagdelen van 3,5 uur.

Onze geboortezorgopleidingen hebben een accreditatie bij het KCKZ.

(Onafhankelijke Accreditatiecommissie verbonden aan het Kenniscentrum Kraamzorg)

Resultaat:

Na het behalen van het certificaat weet jij:

  • Na het behalen van het certificaat, heb je meer kennis over de communicatie van een baby en kan je deelnemen aan de vervolgmodules van de opleiding tot kraamspecialist of kraamcoach.


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Testimonials

Ik wil je bedanken Diana, echt heel erg bedanken! Jouw cursus psychiatrie in het kraambed is echt geweldig en je laat mensen gewoon zien dat ook via e-learning alles mogelijk is! Echt geweldig, veel nieuwe inzichten en kennis opgedaan, ga zo door! Lynn

Kraamspecialist

Ik dacht dat ik wel wist wat ik moest doen en dat ik niemand nodig had om mij als professional neer te zetten, maar Diana liet mij de verschillende stappen zien en hield mij bij de les. Door in haar te investeren, had ik mijn coaching programma voor kwetsbare zwangeren binnen enkele maanden staan. Anders was het er waarschijnlijk nooit gekomen. Super bedankt! Bianca

Coach voor kwetsbare zwangeren

Na opleidingen te hebben gevolgd en gewerkt te hebben in de geboortezorg en de GGZ, viel mij op dat veel van de problemen die mensen op latere leeftijd ondervinden, hun oorsprong hebben in de eerste levensjaren van een kind, of zelfs al perinataal ontstaan zijn.

Tijdens verdere studies en onderzoek merkte ik dat hier nog weinig over bekend is en dat hier veel meer mee gedaan kan worden.

Ik ben mezelf gaan bijscholen op mijn vaardigheden als trainer/coach, om niet alleen ouders maar vooral de professionals in de geboortezorg meer kennis en handvaten aan te reiken om een zwangere en een moeder zo goed mogelijk te kunnen begeleiden zodat zij in staat is om een gezond kind te bouwen. Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.

“Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.”

Met Handle With Care Geboortezorg heb ik mijn kennis kunnen uitdragen aan een team van goed opgeleide en betrokken kraamverzorgenden, en heb ik zelf een schat aan nieuwe kennis en ervaring opgedaan. Zo kreeg ik de mogelijkheid om meer te bieden dan het hoogstnoodzakelijke, zodat we elk gezin en elk nieuw geboren kindje een duwtje kunnen geven in de richting van een mooie toekomst.

Handle With Care Opleidingen was een logische vervolgstap en aanvulling hierop. Door kraamverzorgenden een platform te bieden waar zij terecht kunnen voor gedegen opleiding en specialisaties bieden wij deze professionals de beste begeleiding voor de belangrijke en buitengewoon verantwoordelijke rol die zij spelen bij de begeleiding vaan (aanstaande) moeders en kind. Om het vak optimaal uit te oefenen speelt het bijhouden en vergroten van inhoudelijke kennis een grote rol.

Diana Bakker – de Koning – oprichter en trainer van Handle With Care Opleidingen

Testimonials

De training psychiatrie in het kraambed die ik bij HWC Opleidingen heb gevolgd, zorgde direct voor meer begrip voor mijn cliënten. Ik werk weer met plezier en begrip, zonder mezelf te verliezen. Met de tips die ik kreeg signaleer ik de spanningen veel eerder en kan ik ze snel aanpakken voor het  escaleert. Ik schrijf me graag in voor jullie volgende training! Jessica

Kraamspecialist

“Nadat ik slechte ervaringen met bijscholingen en opleiders heb gehad, was ik er helemaal klaar mee. HWC Opleidingen, heeft een heel andere aanpak, dan wat ik gewend ben van opleiders, maar het resultaat is zo goed, duidelijk en uitgebreid dat je geen andere opleider meer nodig hebt.” Tim

Begeleider probleem jongeren en tienermoeders

Veelgestelde vragen:

Waarom kiezen voor HWC Opleidingen? ->

HWC Opleidingen is een door het Kennis Centrum Kraamzorg erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze trainingen:
+ Wij bieden een interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen.
+ Het lesmateriaal bestaat uit een werkboek, een studieboek en diverse bijlagen met uitgebreide theorie.
+ Elke opleiding binnen Handle with Care Opleidingen wordt gegeven door ervaren trainers die zich nauw verbonden voelen met de praktijk.
+ Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.

examen / certificering ->

Na het afronden met een voldoende voor de toets ontvang je het certificaat ‘Communiceren met Baby’s’.

Na het afronden met een voldoende voor de toets ontvang je het certificaat ‘Communiceren met baby’s’ van Handle with Care Opleidingen. Het certificaat Communiceren met baby’s is een module van de opleiding kraamspecialist en kraamcoach.

Na het behalen van het certificaat, heb je meer kennis over de communicatie van een baby en kan je deelnemen aan de vervolgmodules van de opleiding tot kraamspecialist of kraamcoach.

Wat zijn de kosten?

€470,- per persoon inclusief BTW, lunch en alle lesmaterialen.

Voor prijsopgave voor groepen en in company training mail ons: info@hwcopleidingen.nl

locatie

Het adres van de HWC trainingslocatie is:

HWC Opleidingen
Doesburgweg 2
2803 PL Gouda


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This