communiceren met baby’s

communiceren met baby’s

Het is niet altijd even makkelijk, communiceren met baby’s. Ze praten immers nog niet! Soms is het voor ouders behoorlijk frustrerend een ongelukkig, huilend kind te zien en geen flauw idee te hebben wat er aan de hand is. Maar als je een tijdje naar een kindje kijkt, merk je dat hij of zij je toch een heleboel duidelijk kan maken. Met lichaamstaal en met geluidjes. En dat is verre van eenrichtingsverkeer. Jij reageert natuurlijk op de baby. Als hij/zij huilt, pak je hem/haar misschien op. Lacht hij/zij, dan lach je terug. En je zult merken dat je baby al heel snel gaat reageren op hoe jij doet. Je hebt bijna geen woorden meer nodig!

Omdat baby’s nog niet kunnen praten, gebruiken ze hun gezichtje, armpjes, beentjes, ademhaling en stem om zich uit te drukken. Een baby luistert niet naar woorden, maar reageert wel op de manier waarop die worden uitgesproken. Zo praten baby’s voortdurend met ons, zonder woorden.

De glimlach en mimiek zijn aangeboren, zelfs blinde kinderen die hun moeder nooit hebben zien glimlachen gaan na een week of vier vanzelf lachen. En boosheid, angst, verdriet en andere gezichtsuitdrukkingen zijn ook over de hele wereld gelijk. Maar er bestaat ook lichaamstaal die wordt aangeleerd, soms al op heel jonge leeftijd. Zo leert je baby bijvoorbeeld wat het effect is van zijn/haar gehuil of gelach en zal dit daardoor meer of juist minder gaan doen.

Deze training gaat hier dieper op in en bevordert de relatie tussen ouders en kind vanaf de conceptie. Door het belang van communiceren mee te nemen in het benaderen van problemen en uitdagingen in de geboortezorg, kunnen we hulpverlening veel effectiever inzetten.

Communiceren met baby’s is een startpunt en een waardevolle benaderingswijze voor ondersteuning, begeleiding en/of behandeling van kind en ouders.


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Voor wie?

Iedereen die met baby’s werkt, of geïnteresseerd is in het gedrag van baby’s.

De training behandelt de volgende onderwerpen:

 

Tijdens de scholing Communiceren met baby’s ontdek je de verschillende manieren waarop een baby communiceert.

De 6 manieren van “aanwezig” zijn, lichaamshouding/taal:

 • Inleiding in de ontwikkelingspsychologie
 • Lichaamstaal van een baby
 • Aangeboren en aangeleerde lichaamstaal

Behoefte-huilen versus trauma-huilen (wat bedoelt de baby met huilen?):

 • Huilen
 • Contact maken met een baby

“Spreken” met baby’s:

 • Communiceren met baby’s
 • Babygebaren
 • Babytaal
 • Babymassage

 

Deze training duurt 3 dagen van 7 uur of 6 dagdelen van 3,5 uur.

Onze geboortezorgopleidingen hebben een accreditatie bij het KCKZ.

(Onafhankelijke Accreditatiecommissie verbonden aan het Kenniscentrum Kraamzorg)

Resultaat:

Na het behalen van het certificaat:

 

 • Weet jij meer over de communicatie van een baby
 • Kun je deelnemen aan de vervolgmodules van de opleiding tot kraamspecialist of kraamcoach


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Testimonials

Ik wil je bedanken Diana, echt heel erg bedanken! Jouw cursus psychiatrie in het kraambed is echt geweldig en je laat mensen gewoon zien dat ook via e-learning alles mogelijk is! Echt geweldig, veel nieuwe inzichten en kennis opgedaan, ga zo door! Lynn

Kraamspecialist

De training psychiatrie in het kraambed die ik bij HWC Opleidingen heb gevolgd, zorgde direct voor meer begrip voor mijn cliënten. Ik werk weer met plezier en begrip, zonder mezelf te verliezen. Met de tips die ik kreeg signaleer ik de spanningen veel eerder en kan ik ze snel aanpakken voor het  escaleert. Ik schrijf me graag in voor jullie volgende training! Jessica

Kraamspecialist

“Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.”

Veelgestelde vragen:

Waarom kiezen voor HWC Opleidingen? ->

HWC Opleidingen is een door het Kennis Centrum Kraamzorg erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze trainingen:
+ Wij bieden een interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen.
+ Het lesmateriaal bestaat uit een werkboek, een studieboek en diverse bijlagen met uitgebreide theorie.
+ Elke opleiding binnen Handle with Care Opleidingen wordt gegeven door ervaren trainers die zich nauw verbonden voelen met de praktijk.
+ Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.

examen / certificering ->

Na het afronden met een voldoende voor de toets ontvang je het certificaat ‘Communiceren met baby’s’ van Handle with Care Opleidingen. Het certificaat Communiceren met baby’s is een module van de opleiding kraamspecialist en kraamcoach.

Na het behalen van het certificaat, heb je meer kennis over de communicatie van een baby en kun je deelnemen aan de vervolgmodules van de opleiding tot kraamspecialist of kraamcoach.

Wat zijn de kosten?

€470,- per persoon inclusief BTW, lunch en alle lesmaterialen.

Voor prijsopgave voor groepen en in company training mail ons: info@hwcopleidingen.nl

locatie

Het adres van de HWC trainingslocatie is:

HWC Opleidingen
Doesburgweg 2
2803 PL Gouda


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

VRIENDENKORTING! Krijg 25% korting op je volgende online training naar keuze!