80% van de aanstaande moeders kiest tegenwoordig voor het geven van borstvoeding. Dat maakt voldoende kennis en ervaring voor een kraamverzorgende essentieel om goede ondersteuning te kunnen bieden: kwalitatief goede ondersteuning die goed aansluit op de praktijk en die zorgt voor hoge klanttevredenheid.  

Deze training versterkt je inzicht in de werking van borstvoeding en biedt praktische mogelijkheden om mee te werken. Ook kennis en kunde over flesvoeding met moedermelk en/of kunstvoeding komen aan bod. De training sluit aan op de nieuwe ontwikkeling van Baby Friendly Nederland en de nieuwe 5 standaarden: organisatie, pasgeborene, praktijk, kind, hechting.

Inhoud van de training: 

De Basistraining Borstvoeding bestaat uit 3 modules van 3 uur.

In de training behandelen wij theorie én wordt voldoende aandacht gegeven aan de dagelijkse praktijk. Je krijgt inzicht in hoe borstvoeding werkt en hoe jij de borstvoeding voor moeder en baby zo goed mogelijk kunt laten verlopen. We werken interactief waarbij ruimte is voor vragen en het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Aansluitend op het Baby Friendly certificaat heeft deze training fysiologisch babygedrag en hechting van álle baby's als uitgangspunt, ongeacht de voeding die ze krijgen. De focus gaat van 'borst-of-fles' naar 'baby'. In de basistraining borstvoeding is dit ingevuld met 1 uur over flesvoeding.

AANMELDEN 

Wat krijg je nog meer: 

  • Interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen  
  • Vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)  
  • Lesstof wordt op het werkveld aangepast  
  • Inclusief lunch  
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding  
  • Theorie en praktijk dag, theorie toets, aanvraag EFR pas
  • Accreditatie bij het KCKZ

Voor wie: 

Pas gediplomeerden en voor kraamverzorgenden die naar aanleiding van de herregistratie-toets borstvoeding een basistraining nodig hebben. 

Examen/Certificering:  

Na actieve deelname ontvangt je het certificaat ‘Basistraining Borstvoeding’ van Handle with Care Opleidingen. De training bestaat in totaal uit 9 uur met 9 punten KCKZ, waarvan 8 punten Borstvoeding Basis KCKZ en 1 punt flesvoeding, Kunstvoeding KCKZ. 

Groepsgrootte:  

Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.  

Kosten: 

€ 150,00 Incl. alle lesmaterialen en certificaat. 

Voor prijsopgave voor groepen en in company training mail ons: info@hwcopleidingen.nl 

AANMELDEN

Sluit Menu