Basistraining borstvoeding

80% van de aanstaande moeders kiest tegenwoordig voor het geven van borstvoeding. Dat maakt voldoende kennis en ervaring voor een kraamverzorgende essentieel om goede ondersteuning te kunnen bieden: kwalitatief goede ondersteuning die goed aansluit op de praktijk en die zorgt voor hoge klanttevredenheid.

Deze training versterkt je inzicht in de werking van borstvoeding en biedt praktische mogelijkheden om mee te werken. Ook kennis en kunde over flesvoeding met moedermelk en/of kunstvoeding komen aan bod. De training sluit aan op de nieuwe ontwikkeling van Baby Friendly Nederland en de nieuwe 5 standaarden: organisatie, pasgeborene, praktijk, kind, hechting.

Inhoud van de training:

De Basistraining Borstvoeding bestaat uit 3 modules die worden gegeven in 3 dagdelen van 3 uur “live” training. Totaal 9 uur.

In de training behandelen wij theorie én wordt voldoende aandacht gegeven aan de dagelijkse praktijk. Je krijgt inzicht in hoe borstvoeding werkt en hoe jij de borstvoeding voor moeder en baby zo goed mogelijk kunt laten verlopen. We werken interactief waarbij ruimte is voor vragen en het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Aansluitend op het Baby Friendly certificaat heeft deze training fysiologisch babygedrag en hechting van álle baby’s als uitgangspunt, ongeacht de voeding die ze krijgen. De focus gaat van ‘borst-of-fles’ naar ‘baby’. In de basistraining borstvoeding is dit ingevuld met 1 uur over flesvoeding.

 

Onze kraamzorgopleidingen hebben een accreditatie bij het KCKZ

(onafhankelijke Accreditatiecommissie verbonden aan het Kenniscentrum Kraamzorg)

 

Deze training volgen?

Meld je nu aan!

Wat krijg je nog meer:

  • Interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen
  • Vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)
  • Lesstof wordt op het werkveld aangepast
  • Inclusief lunch
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Theorie en praktijk dag, theorie toets, aanvraag EFR pas
  • Accreditatie bij het KCKZ

Examen/Certificering: 

Na actieve deelname ontvangt je het certificaat ‘Basistraining Borstvoeding’ van Handle with Care Opleidingen. De training bestaat in totaal uit 9 uur met 9 punten KCKZ, waarvan 8 punten Borstvoeding Basis KCKZ en 1 punt flesvoeding, Kunstvoeding KCKZ.

Groepsgrootte:

Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.

Voor wie:

Pas gediplomeerden en voor kraamverzorgenden die naar aanleiding van de herregistratie-toets borstvoeding een basistraining nodig hebben.

Kosten: 

€ 150,00 Incl. alle lesmaterialen en certificaat.

Voor prijsopgave voor groepen en in company training mail ons: info@hwcopleidingen.nl

Locatie: 

Het adres van de HWC trainingslocatie is:

HWC Opleidingen
Doesburgweg 2
2803 PL Gouda

Ben jij klaar voor de toekomst?

Het vak kraamverzorgende verandert en wij van Handle with Care denken graag met jou mee hoe jij je kunt voorbereiden op deze veranderingen!

Download onze test en ontdek of jij klaar bent voor de toekomst!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This