borstvoeding basistraining

 

Wil jij weten hoe borstvoeding werkt? en hoe jij de borstvoeding voor moeder en baby zo goed mogelijk kunt laten verlopen?

80% van de aanstaande moeders kiest tegenwoordig voor het geven van borstvoeding. Daarom is het als kraamverzorgende essentieel dat je goede ondersteuning kunt bieden, die aansluit op de praktijk en zorgt voor hoge klanttevredenheid. Dat vereist kennis en oefening.

De Borstvoeding Basistraining versterkt je inzicht in de werking van borstvoeding en biedt praktische mogelijkheden die in je werk van pas komen. Ook leer je over flesvoeding met moedermelk en kunstvoeding. De training sluit aan op de nieuwe ontwikkeling van Baby Friendly Nederland en de nieuwe vijf standaarden: organisatie, pasgeborene, praktijk, kind en hechting.


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Voor wie?

Pas gediplomeerden en kraamverzorgenden die een basistraining nodig hebben voor de herregistratie-toets borstvoeding.

De training behandelt de volgende onderwerpen:

De Borstvoeding Basistraining bestaat uit drie modules en duurt in totaal negen uur.

Tijdens de training behandelen we theorie én wordt voldoende aandacht gegeven aan de dagelijkse praktijk. Je krijgt inzicht in hoe borstvoeding werkt en hoe jij de borstvoeding voor moeder en baby zo goed mogelijk laat verlopen. We werken interactief: er is ruimte voor vragen en het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Aansluitend op het Baby Friendly-certificaat heeft deze training fysiologisch babygedrag en hechting van álle baby’s als uitgangspunt, ongeacht de voeding die ze krijgen. De focus gaat van ‘borst of fles’ naar ‘baby’. In de Borstvoeding Basistraining is dit ingevuld met één uur over flesvoeding.

Onze geboortezorgopleidingen hebben een accreditatie bij het KCKZ.

(Onafhankelijke Accreditatiecommissie verbonden aan het Kenniscentrum Kraamzorg)

Resultaat:

Na het behalen van het certificaat weet jij:

  • Hoe borstvoeding werkt en hoe jij de borstvoeding voor moeder en baby zo goed mogelijk laat verlopen.
  • Na actieve deelname ontvangt je het certificaat ‘Basistraining Borstvoeding’ van Handle with Care Opleidingen. De training bestaat in totaal uit 9 uur. Je ontvangt 9 punten KCKZ, waarvan 8 punten Borstvoeding Basis KCKZ en 1  punt flesvoeding, Kunstvoeding KCKZ.


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Testimonials

Ik wil je bedanken Diana, echt heel erg bedanken! Jouw cursus psychiatrie in het kraambed is echt geweldig en je laat mensen gewoon zien dat ook via e-learning alles mogelijk is! Echt geweldig, veel nieuwe inzichten en kennis opgedaan, ga zo door! Lynn

Kraamspecialist

“Nadat ik slechte ervaringen met bijscholingen en opleiders heb gehad, was ik er helemaal klaar mee. HWC Opleidingen, heeft een heel andere aanpak, dan wat ik gewend ben van opleiders, maar het resultaat is zo goed, duidelijk en uitgebreid dat je geen andere opleider meer nodig hebt.” Tim

Begeleider probleem jongeren en tienermoeders

“Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.”

Veelgestelde vragen:

Waarom kiezen voor HWC Opleidingen? ->

HWC Opleidingen is een door het Kennis Centrum Kraamzorg erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze trainingen:
+ Wij bieden een interactief lesprogramma met veel ruimte voor het stellen van vragen.
+ Het lesmateriaal bestaat uit een werkboek, een studieboek en diverse bijlagen met uitgebreide theorie.
+ Elke opleiding binnen Handle with Care Opleidingen wordt gegeven door ervaren trainers die zich nauw verbonden voelen met de praktijk.
+ Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.

examen / certificering ->

Na actieve deelname ontvangt je het certificaat ‘Basistraining Borstvoeding’ van Handle with Care Opleidingen.

De training bestaat in totaal uit 9 uur met 9 punten KCKZ, waarvan 8 punten Borstvoeding Basis KCKZ en 1  punt flesvoeding, Kunstvoeding KCKZ.

 

De accreditatie bij het KCKZ = 9 punten

Wat zijn de kosten?

€ 150,00 incl. alle lesmaterialen en certificaat.

Voor prijsopgave voor groepen en incompanytraining mail ons: info@hwcopleidingen.nl

Locatie

Het adres van de HWC-trainingslocatie is:

HWC Opleidingen
Zwolleweg 12
2803 PS Gouda


Deze training op locatie volgen?

Meld je nu aan!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

VRIENDENKORTING! Krijg 25% korting op je volgende online training naar keuze!